1956 a magyar–román kapcsolattörténetben is kivételes pillanat – ezt hangsúlyozza a Magyar PEN Club nagyszabású, ünnepi rendezvénye, amelyről sajtótájékoztatót tartunk 2016. október 11-én, kedden 13 órakor a Magyar Írószövetség budapesti, Bajza utca 18. szám alatti székháza első emeleti gyűléstermében.

Szőcs Géza, a Magyar PEN Club elnöke és Tófalvi Zoltán marosvásárhelyi történész részletesen ismerteti az 1956-os szabadságharc 60. évfordulója alkalmából szervezett nemzetközi konferencia programját.

A Magyar PEN Club az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának méltó megünneplésére nemzetközi tudományos konferenciát szervez ’56 és Románia címmel.

A 2016. október 24-én 10 órakor a Magyar Írószövetség székházában kezdődő konferencián a romániai szervezkedések egykori résztvevői, a magyar forradalom eszméivel teljes mértékben azonosuló román politikai elítéltek és a korszak történetét kutató szakemberek tartanak előadást.

Részvételi szándékát és interjúigényét kérjük, a farkaswellmann@gmail.com e-mail címen jelezze a sajtótájékoztató napjáig!

Szeretettel várjuk!

Üdvözlettel,

Farkas Wellmann Endre

farkaswellmann@gmail.com

Telefonszám: +36 70 566 01 61